woensdag 24 oktober 2012

Vroegere minister van Berlusconi verdacht van corruptie bij wapendeal

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans Nieuws



Het Italiaans parket stelt een onderzoek in naar een vroegere minister van Industrie en Buitenlandse Handel aangaande beschuldigingen van corruptie bij een internationale wapendeal. Daarin is het door de staat gecontroleerde defensieconglomeraat Finmeccanica betrokken.




Claudio Scajola, die diende onder Silvio Berlusconi, wordt ervan beschuldigd te hebben deelgenomen aan corrupte onderhandelingen met betrekkingen tot de verkoop door Finmeccanica van militaire schepen aan Brazilië. Het openbaar ministerie in Napels, dat zich over de zaak buigt, heeft vandaag ook de arrestatie gelast van een vroegere topman van het bedrijf, Paolo Pozzessere. Hij kijkt aan tegen strafrechtelijke beschuldigingen in verband met de verkoop van helikopters en wapens aan de Panamese regering.




Flat

Scajola heeft in het verleden voor controverse gezorgd. Hij liet in 2010 zijn ministerpost schieten na beschuldigingen een flat in het centrum van Rome te hebben gekocht met geld van een zakenman die van corruptie was beschuldigd.




Zwarte kas

Vorig jaar trad voorzitter Pier Francesco Guarguaglini af als voorzitter van Finmeccanica na beschuldigingen dat het bedrijf onder zijn leiding een zwarte kas had opgericht om overheidsfunctionarissen om te kopen. Ook naar zijn opvolger Giuseppe Orsi loopt een onderzoek naar corruptie in verband met de verkoop van helikopters aan India. Vooralsnog weigerde hij af te treden.




See on hln.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/34219402381