Attibassi kunst De cappuccino is de basis voor de meeste latte art figuren. Dus voordat u aan latte art begint, moet u als barista de cappuccino tot in de puntjes beheersen. Leer hoe u de perfecte cappuccino maakt. Attibassi Koffie tot een ware kunst verheffen, dat is latte art. Als barista heeft u van koffie uw specialiteit gemaakt. En met latte art laat u zien dat u als barista uw vak verstaat. Waarbij u meteen uw creatieve kant laat zien. Bij latte art tekent u met melkschuim figuren in de cremalaag van de espresso. Dat is beslist niet eenvoudig. Het vergt dan ook aandacht en oefening om de latte art technieken eigen te maken. Het appeltje is goed te maken in een cappuccino. Het is meestal het eerste figuur dat een barista leert en onder de knie krijgt. Met meer ervaring maakt u een hartje en een rosetta World of Attibassi helpt hierbij met delen van de kennis en materialen. En met de website, vol heldere instructies en de recepten die elke barista moet kennen. Met een rosetta van attibassi koffie maak je indruk bij je gasten. Zij zullen in de rosetta waarschijnlijk een blaadje of kerstboom herkennen. Maar barista’s hebben het altijd over de rosetta. Het derde figuur dat tot het standaardrepertoire van de barista hoort is de rosetta. De leek die hem voorgeschoteld krijgt, noemt hem ook wel blaadje of kerstboom, maar baristi onderling hebben het altijd over de rosetta. Om deze subtiele tekening te kunnen maken moet u vooral niet teveel lucht inbrengen in de volle melk. Het schuim dient heel fijn te zijn. Tijdens het schenken moet de melk in de melkkan met de pols heen en weer geslingerd worden. De truc is om precies op het juiste moment de kan de andere richting op te bewegen. Een beetje zoals u vroeger met uw voeten deed tijdens het schommelen. Na flink veel oefening komt er mogelijk een moment dat het maken van een rosetta u makkelijk afgaat. Door het beperkte aantal bewegingen dat u met een kannetje melk kunt maken, is het aantal verschillende figuren ook niet groot. Sommige baristi vinden een nieuwe uitdaging in het herhalen van zoveel mogelijk figuren in een kop. Rosetta’s en appeltjes, appeltjes en hartjes, maar ook dubbele en zelfs driedubbele rosetta’s. Het spreekt voor zich dat dit alleen is weggelegd voor de vergevorderde barista.
via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/73120959563