vrijdag 22 februari 2013

De doorzichtige generatie van Italië | In het nieuws | 360 Magazine

See on Scoop.it - Good Things From Italy - Le Cose Buone d’ItaliaHoewel Italianen onder de 30 het nog nooit zo moeilijk hebben gehad om een baan te vinden, lijken politici zich daar weinig zorgen om te maken. In aanloop naar de verkiezingen aankomend weekend debateren zij liever over belastingen en pensioenen.


Niemand kan de toekomstige regering ervan beschuldigen haar beloften aan de Italiaanse jeugd niet te zijn nagekomen: er zijn immers niet eens beloften gedaan. De nieuwe kiezers zijn, in elk geval tot nu toe, de grote buitenstaanders van deze verkiezingscampagne. Alsof de politiek een discotheek is en de spierbundels aan de deur hen niet binnen willen laten. Jullie zijn te beschaafd, jongens, dit is geen plek voor jullie.


De vijf concurrerende allianties lijken hun inspiratie te vinden in Gangnam Style: ze bewegen druk, gesticuleren, kronkelen en dringen om in de schijnwerpers te staan. De Italiaanse jongeren kijken toe via het televisiescherm en leveren bitter commentaar via social networks. Velen hebben geen zin om te gaan stemmen, maar daar doen ze niet goed aan: dat is precies wat de uitsmijters van de politiek verwachten, zodat ze het spel gemakkelijk kunnen controleren.
See on 360magazine.nl

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/43708594594