vrijdag 22 februari 2013

Italiaanse astronaut eet eerste lasagne in de ruimte

See on Scoop.it - La Gazzetta Di Lella - News From Italy - Italiaans NieuwsTijdens zijn missie van meer dan zes maanden in het Internationaal Ruimtestation ISS zal de Italiaanse astronaut Luca Parmitano de eerste lasagne in de ruimte eten, zo heeft het Europese Ruimtevaartbureau ESA meegedeeld.
Goed eten is belangrijk voor de gemoedstoestand van een astronaut, want ruimtevaarders leven ver van het huis, met een hoge werkdruk en in een nieuwe omgeving, legt ESA uit. “Zoals elke Italiaan weet, is de beste remedie voor heimwee goed eten uit eigen land”, maar voedsel voorbereiden voor een ruimtevlucht is geen gemakkelijke taak.


Voor Parmitano, die voor het Italiaanse ruimtevaartbureau ASI zijn vlucht zal maken, heeft vijfsterrenchef David Scabin enkele klassieke recepten klaargemaakt die ‘ruimtevluchtwaardig’ zijn gemaakt door het Turijnse bedrijf Argotec.


Het eten is gedehydrateerd via een speciaal proces om zijn smaak te behouden. Het wordt dan verpakt in aluminiumzakken om de vibraties bij de lancering te kunnen doorstaan. Een maaltijd kan tot 36 maanden worden bewaard en is vrij van zout. Het is gebleken dat zout niet goed is voor het beendergestel van astronauten in de ruimte, legt ESA uit. In de ruimte zelf moet de Italiaan enkel kokend water op 70 graden toevoegen om van de ingrediënten een lekkere maaltijd te maken.


Het voedsel van Parminato zal eerder in het ISS aankomen dan de astronaut zelf.
See on demorgen.be

via Tumblr http://italianentertainment.tumblr.com/post/43716098565